Van Valiliği
Van Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Van Valiliği
Van Valiliği
MÜZİK YAYINI İZİN BAŞVURUSU

MÜZİK YAYIN İZİN BELGESİ BAŞVURUSUNDA TALEP EDİLEN BELGELER

30 Kasım 2022 tarih ve 32029 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği” kapsamında  müzik yayın izin belgesi başvurusu için gerekli belgeler aşağıda verilmektedir.

 

 

İŞ YERLERİ İÇİN

DENİZ ARAÇLARI İÇİN

 1

Başvuru Dilekçesi İçin TIKLAYINIZ  

Başvuru Dilekçesi İçin TIKLAYINIZ  

 2

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Örneği*

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Örneği

 3

Varsa Turizim İşletme Belgesi Örneği

Varsa Turizm İşletme Belgesi Örneği

 4

Vergi Levhası Örneği

Vergi Levhası Örneği

 5

İmza Sirküsü veya Vekâletname

İmza Sirküsü veya Vekâletname

 6

Akustik Rapor (2 Takım+CD)

Akustik Rapor (2 Takım+CD)

 7

Taahhütname İçin TIKLAYINIZ  

Taahhütname İçin TIKLAYINIZ  

 8

Başvuru Ücreti  İçin ** TIKLAYINIZ

Başvuru Ücreti  İçin TIKLAYINIZ

 9

 

Bağlı bulunduğu Liman Başkanlığının uygun görüşü

10

 

Müzik yayını yapacağı alanın koordinat bilgileri.

*İşyeri türünün "Otel" olması halinde "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik" kapsamında ruhsatın verildiği ilgili Belediye Başkanlığı'ndan otelin hangi sınıfta yer aldığı (1,2. veya 3. Sınıf) gösterir belgenin de İl Müdürlüğüne başvuru esnasında sunulması gerekmektedir.

 ** BANKA REFERANS NUMARASI

İl Müdürlüğümüzün döner sermaye ile ilgili biriminden “referans numarası” alınarak  “başvuru ücretinin yatırılması gerekmektedir.

  • Müzik Yayın İznine İlişkin Usul ve Esaslar İçin TIKLAYINIZ
     
  • Müzik yayınlarının izni İl Müdürlüğümüz tarafından verilecektir.
     
  • İş Yeri Yönetmeliği 5. Madde (b) fıkrasında yer alan umuma açık eğlence yeri açılması durumunda; site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşim alanlarında yer alan işletmeler için site sakinlerinin/kat maliklerinin müzik yayın iznine esas muvafakatnamesinin bulunması gerekmektedir.
  • Müzik yayını yapan işyerlerinden kaynaklanan ve ortak bölme elemanları, ara döşemeler, tavan veya bitişik duvarlar aracılığıyla kullanımlara iletilen gürültünün olması halinde “Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik” kapsamında başvuru yapan işyerinin bulunduğu binanın “akustik performans sınıfı”nı gösterir belge örneği gerekmektedir.
     
  • Akustik Rapor; müzik yayını yapan işyerleri için Yönetmelik Ek-5’de yer alan rapor formatında 2 nüsha olarak hazırlanır. Bir nüshası denetimlerde ibraz edilmek üzere işyerinde muhafaza edilir. Akustik rapor basılı ve elektronik ortamda(CD) sunulur. Ayrıca Bakanlıkça belirlenen web uygulamasına yüklenir.
  • İlgili yıla ait döner sermaye birim fiyatları listesinden ruhsatta belirtilen hizmet grubuna (otel, düğün salonu restoran.. vb) uygun olan birim fiyat belirlenerek döner sermayeden referans numarası alınmak suretiyle müzik yayın izni başvuru ücreti yatırılır.
     
  • Çevre Kimlik Numarası (ÇKN): İşletme sahiplerinin Hava Emisyon Yönetim (HEY) portalına giriş yapabilmesi için Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS) sistemine kayıt olarak, işletme bazında Çevre Kimlik Numaralarını (ÇKN) almaları gerekmektedir.
     
  • Müzik Yayın İzin Belgesinin geçerlilik süresi 3 yıl olarak belirlendi. Bu sürenin sona ermesinden en az 6 ay önce müzik yayın izninin yenilenmesi için başvuru yapılması gerekiyor.
     
  • Müzik yayın iznine tabi olmayan; kuaför, market, kahvehane, spor salonu, pastane gibi işyerleri, çevresel gürültü oluşturmayacak şekilde faaliyetlerini sürdürebilecekler.
  • Aynı takvim yılı içinde 3 defa yönetmelik hükümlerinin ihlalinin tespiti halinde, İl Müdürlüğü tarafından müzik yayın izni iptal edilecek, bu işyerleri ve deniz araçları, ancak 2 takvim yılından sonra müzik yayın izni için başvuruda bulunabilecek.
     
  • Açık havada, geçici süre ve sınırlı zamanda yapılan konser, festival gibi açık hava faaliyetleri; 10.00-01.00 saatleri arasında, müzik yayını yapan işyerleri için getirilen sınır değerleri sağlayacak şekilde 5 gün düzenlenebilecek, 5 günden fazla devam edecek organizasyonlarda ise Çevre, Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden “Müzik Yayın İzin Belgesi” alınacaktır.
     
  • Müzik Yayın İzin Belgesi başvuru ve belge ücretleri her yılın başında Bakanlık Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Birim Fiyat Listesinde yayınlanmaktadır.   https://donersermaye.csb.gov.tr/
     
  • Yönetmeliğin yayımı tarihinden önce Canlı Müzik İzni almış olan işletmeler 2 yıl içerisinde Müzik Yayın İzini almak üzere başvurmaları gerekmektedir.
     
  • Yönetmelik yürürlüğe girmeden önce başvuru yapmış olanlar ise; 

    *İl Müdürlüğü veya yetki devri yapılmış Belediyeler tarafından uygun bulunmuş olması halinde, İl Müdürlüğümüz tarafından Müzik Yayın İzin Belgesi ücreti dekontu istenerek Müzik Yayın İzni verilebilir.

    *Yetki devri yapılmış Belediye tarafından incelemesi tamamlanmamış ise İl Müdürlüğümüz tarafından ilave bilgi ve belgelerin tamamlanması sağlanarak Müzik Yayın İzin Belgesi ücreti yatırıldıktan sonra Müzik Yayın İzin Belgesi düzenlenecektir.